Nyhetsbrev från VMS

mail
  vms  
  Nyhetsbrev 2020-12-23  
 
 

Hej Du medlem i Västra Mälardalens Släktforskare

Nu har vi har passerat vintersolståndet och går mot ljusare tider, men först har vi jul-, nyårs- och trettondagshelgen att fira. Däremellan kommer inte påsken, men kanske lite tid för dig att tänka på din släktforskning. Vi vill gärna att du medverkar vid släktforskningens dag.

Lördagen den 16 januari 14:00 – 16:30 firar vi släktforskningens dag med ett distansmöte, där du är hjärtligt välkommen att deltaga!

Det blir en direkt uppföljare av medlemsmöte på distans den 15 december. Vi testade tekniken att hålla Zoom-möten med många. Det blev en succé med 32 deltagare och många lovord efter träffen.

Temat för släktforskningens dag är ”Samhällets skuggsida i arkivens ljus”. Vårt program består av korta berättelser från deltagarnas egen släktforskning. Vi släktforskare gillar ju att berätta om vad vi hittat i vår släktforskning. De flesta av oss har historier om anor som hamnat i "samhällets skuggsida". Tusentals människor hamnade på fängelser, hospital, sinnessjukhus, barnhem, alkoholistanstalter och andra institutioner som alla skapade arkiv. Vad har du hittat?

Kom med och bara lyssna på historierna eller ta chansen och berätta en från din egen forskning!
Du kan redan nu anmäla dig till mötet via denna länk eller via VMS hemsida.
Alla anmälda får en kallelse via mejl med en länk till Zoom-mötet när det är dags.

Har du en berättelse på 10 - 15 minuter som du vill dela med dig av, kontakta Lars-Erik Käll

Välkommen!

Studiecirklar på distans

Det finns en nybörjarcirkel på dagtid och en fortsättningscirkel på kvällstid att anmäla sig till på VMS hemsida. Båda är på distans med Zoom och tänkt att starta måndagen den 11 januari, om vi har tillräckligt med deltagare då.

Fler cirklar läggs ut för anmälan så fort vi har efterfrågan och cirkelledare i aktuellt ämne. Viktigt att du talar om vad du vill lära mer om.

God Jul och Gott Nytt År!

Önskar styrelsen genom
Hans Ekström
Ordförande

 
--
  Hemsida  
 
Powered by AcyMailing