Släktforskningens dag med temat ”Samhällets skuggsida i arkivens ljus” – vårt andra medlemsmöte på distans, 2021-01-16

Inbjudan till det vårt öppna medlemsmöte på distans under släktforskningens dag lockade 31 personer. Mötet pågick två timmar med start 14:00. Som mest var vi 26 samtidigt inloggade.

Programmet innehöll fem berättelser från samhällets skuggsida. Pigan på Nannberga 1855 av Lars-Erik Käll, Det stora oväsendet 1668 - 1676, Häxförföljelsen av Eva Larspers, Barnhemsbarn i Stockholm - vad hände sen? av Anna Scheutz, En tragisk händelse av Peder Vikström och Helena Flodin, idiot 1912 av Lars-Erik Käll. Det bästa med distansmöten är att det inte spelar någon roll var man befinner sig geografiskt. Anna Scheutz bor och arbetar i England och berättade sin historia därifrån.

Vi spelade inte in berättelserna denna gång, delvis beroende på att vi fortfarande är nybörjare på större Zoom-möten. Du som inte var med på mötet kan dock kommer att hitta någon av berättelserna i nästa nummer av AnSpråket, där vi planerar att presentera historier inom släktforskardagens tema. Du kan själv bidraga med din historia genom att skicka in den till AnSpråkets redaktion under våren.

Vårt nästa medlemsmöte blir årsmötet den 23 febr 2021, även det på distans. Vi jobbar på att hitta något underhållande inslag utöver själva årsmötesförhandlingarna. Mer information kommer.