Trots det vackra vårvädret kom det många besökare till Släktforskningens dag på biblioteket i Köping. Intresset var stort och många fick hjälp att hitta uppgifter vid två stationer inne i biblioteket och två inne i släktforskarrummet. I biblioteket visade Sven Edman hur man kan hitta gamla bilder på Släktforskarförbundets Anbytarforum. Sven visade några exempel med anknytning till Västmanland. Det var bland annat tidningsjubilarer ur veckotidningen Husmodern samt några porträtt och familjefoton. På ett familjefoto sitter familjen samlad i trädgården för en kaffe- och saftstund. Med på fotot är också familjens gris som barnen har som lekkamrat. När julen närmar sig slaktas grisen men av förståeliga skäl tycker barnen att fläsket inte smakar så gott (enligt en kommentar i anslutning till bilden).

Taimi Svenson satt i biblioteket vid "studentdatorn" och hjälpte ca 8-10 personer att leta och hade att göra hela tiden till ca 13.30 då det avtog. Då det inte kom så många kunde man ägna mer tid till var och en.

En summering av dagen visar att vi fått tre nya medlemmar och ytterligare några besökare gick hem med informationsmateriel för att därhemma fylla i medlemsansökan via vår hemsida. Några CD-/DVD-skivor köptes/beställdes av intresserade besökare. En solig dag ute och i släktforskningssammanhang en solig dag även inne.