Sommaren börjar lida mot sitt slut och det har ordnats aktiviteter lite överallt. Vi i Västra Mälardalens Släktforskare har deltagit på två av dessa: Kulturdagarna i Hed lördag och söndag den 6 och 7 augusti och Hantverkets dag i Köping samma söndag.

Hantverkets dag vid Gammelgården i Köping arrangeras varje år av Studieförbundet Vuxenskolan. Deras cirkelledare och deltagare visar upp sina hantverk och man får prova på själv och kan köpa produkter. I år deltog även vi från VMS för att visa hur man släktforskar och för att hjälpa till att hitta anor. Dagen var mycket lyckad. Vi hade gott om besök och kunde inspirera och hjälpa många i det fina vädret. En anmoder i Åbo hittades, men vem var det som sökte henne? Kanske får vi träffa några av besökarna vid aktiviteter i höst igen eller kanske blir några rentav medlemmar?

På bilden ses föreningens kassör Sven Edman och cirkelledare Peder Wikström i samspråk med en besökare. Foto: Hans Ekström
På bilden ses föreningens kassör Sven Edman och cirkelledare Peder Wikström i samspråk med en besökare. Foto: Hans Ekström

Vid Kulturdagarna i Hed fanns VMS också på plats. Vi höll till i Bysala hembygdsgård och dit lockades flest besökare under lördagen. Dessa dagar har lite karaktär av hemvändardagar, så många besökare var inte från orten, men hade rötter här. Gladast blev nog den besökare som fick namn på sin okända morfar med sig hem.

Nästa aktivitet i föreningen är guidade vandringar i Kungsängen den 4 och 7 september, med Monica Lindkvist som guide. Anmälan senast 29 augusti.