Arvinge okänd finns på SVT Play


Marie bar hela sitt liv på en stor hemlighet. Det var först vid hennes begravning, efter att hon gått bort i en ålder av 98 år, som hennes familj fick veta att hon tidigt i livet hade fött en son. Pojken adopterades bort omedelbart efter födseln och hans existens har sedan dess varit en väl förborgad familjehemlighet. Nu börjar sökandet efter den förlorade sonen. Programledaren Mette Frisk och Adam Jon Kronegh från danska Riksarkivet gräver i okända familjehistorier och söker upp personer med rätt till ett arv. Del 1 av 4.

Se avsnitt 1 på SVT Play här!

I början av 1900-talet lämnar Doras pappa Julius Danmark och slår sig ner i Schweiz. När Dora dör mer än 100 år senare är det utan kända arvingar och hela hennes miljonarv kommer att hamna i schweiziska statskassan, om inga arvingar dyker upp. Eftersom pappan kom från Danmark är det där som sökandet börjar, men spåren kommer att leda längre bort än så. Programledaren Mette Frisk och Adam Jon Kronegh från danska Riksarkivet gräver i okända familjehistorier och söker upp personer med rätt till ett arv. Del 2 av 4.

Se avsnitt 2 på SVT Play här!

Erik begravdes utan en enda anhörig eller sörjande på plats. Men när Mette och Adam börjar gräva visar det sig att det finns både vänner och släktingar, som hade velat delta, men ingenting visste. Allteftersom växer en tragisk historia fram, om en familj hårt drabbad av en rad tragiska händelser. Programledaren Mette Frisk och Adam Jon Kronegh från danska Riksarkivet gräver i okända familjehistorier och söker upp personer med rätt till ett arv. Del 3 av 4.

Se avsnitt 3 på SVT Play här!

Ett övergrepp i unga år gjorde att Grethe aldrig kunde få några barn tillsammans med sin man Hans senare i livet. När båda nu är döda får man gå längre ut i släkten för att hitta arvingar. Och historien om Hans och Grethe visar sig innehålla både sorg och svek, men även stor kärlek. Programledaren Mette Frisk och Adam Jon Kronegh från danska Riksarkivet gräver i okända familjehistorier och söker upp personer med rätt till ett arv. Del 4 av 4.

Se avsnitt 4 på SVT Play här!