svdaenfifrdeitnoptes

Västra Mälardalens Släktforskare - Kalender

Guidad vandring i stadsdelen Kungsängen i Köping
Söndag 04 September 2022, 15:00 - 16:45
Träffar : 399
Kontakt Monica Lindkvist

Anmälan görs till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Namn, telefon och e-postadress

Köping är under mitten av 1940-talet Sveriges snabbast växande stad.
Den “lilla industriexpansionen” i Köping startar i skiftet mellan 1930 och 40-talet. Först ut av industrierna utmed hamnområdet blir Skånska Cementaktiebolaget med dess linbana. Bygget av fabriken påbörjas i september 1939. Behovet av arbetskraft är stort och ett tidstypiskt brukssamhälle byggs upp i fabrikens närhet. Stadsdelen Kungsängen/Mälartorget blir en del av lösningen av boende för företagets anställda.

Följ med på en guidad vandring där en del av Köpings historia levandegörs med en rundvandring i det väl bevarade brukssamhället. Vi får ta del av fakta och skrönor gällande linbanebygget och hur det var att bo i den ovan nämnda stadsdelen under tiden från nybyggnation på tidigt 40-tal fram till 1980-talet.

Startpunkt på Tibnors parkering mitt emot avtagsvägen mot Malmön. Vi inleder med lite bakgrundshistoria på parkeringen och startar sedan rundvandringen som innehåller flera korta stopp för info.
Beräknad tid för denna vandring är ca 1.45 tim. (Lite beroende på antal frågor från deltagarna.)

Välkommen att följa med för att se och höra en liten del av Köpings historia hälsar
Monica Lindkvist som är “Tjejen som kom till tack vare Kalklinbanan” 

Plats Samling på Tibnors parkering