Västra Mälardalens Släktforskare - Kalender

Släktforskning för nybörjare på distans-Pågår!
Måndag 19 Oktober 2020, 09:30 - 12:00
Träffar : 5700
Kontakt Lars-Erik Käll 070 466 86 03

Det här är en studiecirkel för dig som gärna vill börja släktforska och samtidigt minimera risken för att smittas av CV19.

Cirkeln riktar sig till dig med viss datorvana som vill lära dig grunderna för att komma igång med släktforskning.

Cirkeln genomförs på distans via gratis-programmet Zoom. Den omfattar 6 tillfällen på 3 studietimmar med paus för eget fika på distans.
1 studietimme = 45 minuter. Om det behövs utökar vi antalet tillfällen.

Vi maximerar deltagarantalet till 5 så alla kan komma till tals under mötena.

I cirkelavgiften ingår 13 veckors rabatterat elevabonnemang på söktjänsten Arkiv Digital där du hittar kyrkans avfotograferade bokföring och mycket mer.

Vi genomför cirkeln med stöd av Svenska Släktforskarförbundets handbok ”Kom igång med din släktforskning” av Eva Johansson.

Vi kommer att introducera släktforskningsprogrammet ”Min släkt” från Dannberg Data som är ett bra nybörjarprogram för att dokumentera o hålla ordning i sin släktforskning. Det finns i en gratis demonstrationsversion som räcker för cirkeln.

Förberedelser:
Cirkelledaren kontaktar respektive deltagare före cirkelstarten för att säkerställa att programmet Zoom är installerat och fungerar. Samtidigt aktiveras elevabonnemanget på Arkiv. På det viset bör alla vara igång tekniskt vid första gemensamma distansmötet.

Cirkelavgift:
800 Kr/deltagare. Par betalar 1000 kr om de nöjer sig med en handbok och ett abonnemang.

Cirkelledare:
Lars-Erik Käll                              Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.         070 466 86 03
Monica Lindkvist                       Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.           073 727 50 53

Cirkelstart:
Preliminärt Måndag den 5 oktober 2020, 09:30 – 12:00
Enskilda förberedelsesamtal under vecka 40, 28/9 – 2/10

Lite om bästa teknisk lösning:
Du behöver ha en egen dator med Windows 10 och kunskap om hur du söker information på nätet.

Det går bra att deltaga på distansmötet via Zoom på en surfplatta men det är en fördel att använda en större skärm för läsbarheten i Arkiv Digital mm. En bra lösning är en stationär PC med stor skärm alternativt en bärbar PC med en stor extra skärm. Släktforskarprogrammet ”Min släkt” finns bara för PC Windows 7 till 10.

Plats Du sitter hemma vid din dator!