Västra Mälardalens Släktforskare - Kalender

VMS 20-V10 SF Grunder/Min Släkt dag i Köping
Måndag 27 Januari 2020, 13:30 - 16:00
Träffar : 2034
Kontakt Carina Huggare, 070 867 60 03

Lär dig släktforska och dokumentera resultatet digitalt.

Målet med cirkeln är att deltagarna ska få tillräckligt med kunskap för komma igång med sin släktforskning och lära sig dokumentera resultaten i släktforskningsprogrammet "Min släkt".

Cirkeln omfattar 5 tillfällen med 3 x 45 minuter med möjlighet till extra tillfällen med 3 x 45 minuter per tillfälle om deltagarna önskar det.

Cirkeln vänder sig till nybörjare utan förkunskaper i släktforskning. Även nybörjare med viss erfarenhet av kyrkoarkiven men som önskar lära sig hur man använder släktforskningsprogrammet "Min släkt" är välkomna.

Deltagarna förutsätts ha tillgång till egen bärbar dator som används under cirkeln.

I cirkelavgiften 500 kr ingår 1 kvartals abonnemang på Arkiv Digital, vilket ger tillgång till kyrkoarkiven och mycket mer. Par som forskar på gemensamt abonnemang betalar 600 kr tillsammans.

NBV stödjer cirkeln med handboken "Kom igång med din släktforskning" från Svenska släktforskarförbundet.

Under cirkeln introduceras släktforskningsprogrammet "Min släkt". Det är ett bra nybörjarprogram för att dokumentera och hålla ordning i sin släktforskning samt skriva ut antavlor, ansedlar och släkttavlor från. Programmet "Min släkt" kan inledningsvis användas i gratis demoversion. Den som så önskar köper sedan licens för 450 kr (ingår ej i cirkelavgiften).

Cirkeln kan förlängas med ett extra tillfälle på 3 studietimmar för introduktion av Riksarkivets söktjänst "Digitala forskarsalen" som är gratis, har mycket stort och delvis annat innehåll än Arkiv Digital men är något svårare att jobba med.

Cirkelledare: Carina Huggare,      070 867 60 03

 

Välkommen!

Plats VMS släktforskarlokal på IOGT-NTO-Forum Västra Långgatan 2, Köping