svdaenfifrdeitnoptes

Västra Mälardalens Släktforskare - Kalender

VMS 19-H10 SF Grunder/Min Släkt i Arboga
Onsdag 13 November 2019, 09:30 - 12:00
Träffar : 1780
Kontakt Lars-Erik Käll 070 466 86 03, cirkelledare

Lär dig släktforska och dokumentera resultatet digitalt.

Målet med cirkeln är att deltagarna ska få tillräckligt med kunskap för komma igång med sin släktforskning och lära sig dokumentera resultaten i släktforskningsprogrammet "Min släkt".

Cirkeln omfattar 5 tillfällen med 3 x 45 minuter med 2 extra tillfällen med 3 x 45 minuter per tillfälle.

Cirkeln vänder sig till nybörjare utan förkunskaper i släktforskning. Även nybörjare med viss erfarenhet av kyrkoarkiven men som önskar lära sig hur man använder släktforskningsprogrammet "Min släkt" är välkomna.

Deltagarna förutsätts ha tillgång till egen bärbar dator som används under cirkeln.

I cirkelavgiften (grunder + Min släkt + Riksarkivet) 600 + 50 + 50 = 700 kr ingår 1 kvartals abonnemang på Arkiv Digital, vilket ger tillgång till kyrkoarkiven och mycket mer. Par som forskar på gemensamt abonnemang betalar 1000 kr tillsammans.

I cirkelavgiften ingår även det nya häftet ”Kom igång med din släktforskningens” av Eva Johansson. Vi testar häftets användbarhet för denna typ av cirkel.

Cirkeln har ett extra tillfälle på 3 studietimmar för introduktion av släktforskningsprogrammet "Min släkt". Det är ett bra nybörjarprogram för att dokumentera och hålla ordning i sin släktforskning samt skriva ut antavlor, ansedlar och släkttavlor från. Programmet "Min släkt" kan inledningsvis användas i gratis demoversion. Den som så önskar köper sedan licens för 450 kr (ingår ej i cirkelavgiften).

Cirkeln har också ett extra tillfälle på 3 studietimmar för introduktion av Riksarkivets söktjänst "Digitala forskarsalen" som är gratis, har mycket stort och delvis annat innehåll än Arkiv Digital men är något svårare att jobba med.

Deltagarna väljer själva när i cirkeln tillägget ska genomföras.

Välkommen!  

 

Plats Stadsbiblioteket i Arboga
Assisterande cirkelledare:
Knut Andersson 0589 109 59
Lars Karlsson 070 324 54 43