Västra Mälardalens Släktforskare - Kalender

VMS 19-H16 Släktforskarprogrammet Min Släkt
Måndag 14 Oktober 2019, 09:30 - 12:00
Den här upprepningen är ett undantag till det normala mönstret
Träffar : 543
Kontakt Carina Huggare, 070 867 60 03

Du som har släktforskat eller fått släktforskning på papper och vill göra något mer av det,
Det här är en cirkeln just för dig!

Målet med cirkeln är att deltagarna ska lära sig att dokumentera sin egen eller någon annans släktforskning i släktforskningsprogrammet "Min släkt" och att använda programmets verktyg för analys och olika typer av utskrifter.

Cirkeln omfattar 5 tillfällen med 3 x 45 minuter.

Cirkeln vänder sig till Dig som släktforskat ”på papper" eller som fått ett släktforskningsresultat från någon annan på papper. Genom att lägga in underlaget i ett slätforskningsprogram får du överblick och kan verifiera att uppgifterna är riktiga på ett strukturerat sätt. Det blir lätt att bygga på med ytterligare släktforskning och att skriva ut släkt- och antavlor, ansedlar mm på papper eller som digitala dokument.

Släktforskningsprogrammet "Min släkt" är relativt enkelt att använda. Det kan inledningsvis användas i gratis demoversion. Den som så önskar köper sedan licens för 450 kr.

Deltagarna förutsätts ha tillgång till egen bärbar dator som används under cirkeln. Deltagarna behöver även komma åt kyrkoarkiven antingen via Riksarkivets Digitala forskarsal som är gratis eller via Arkiv Digital som erbjuder 10 veckors elevabonnemang för 150 kr.

Cirkelledare: Carna Huggare, 070 867 60 03

Välkommen!

Plats Släktforskarlokalen på Forum i Köping ingång från Västra Långgatan 2