Västra Mälardalens Släktforskare ställer in mötesverksamheten tillsvidare!

SV Trädgårdsgatan 14 A
SV Trädgårdsgatan 14 A

Situationen med Coronaviruset och det faktum att merparten av våra 400+ medlemmar tillhör minst en utpekad riskgrupp gör att vi ställer in resterande mötesaktiviteter fram till sommaren.

Medlemsöppet. Det går fortfarande att tillsvidare besöka medlemsöppet i vår nya lokal hos
Studieförbundet Vuxenskolan, Trädgårdsgatan 14 A, tisdag, onsdag och torsdag 13:00 – 18:00.
Du är välkommen om Du är helt symtomfri och lovar att sköta din handhygien mm enligt rekommendationerna!

Vi gör som företag och skolor, jobbar vidare hemma över nätet

Det är ett bra läge för släktforskning nu när vi gamlingar ska hålla oss hemma. Ta tag i dina släktmysterier! Skriv ner en berättelse om någon del av din släkthistoria eller lär mer om något område inom släkt-, gårds- och torpforskning.
Har du analyserat dina DNA-matchningar? Peter Sjölunds senaste bok ”Från DNA-test till släktträd” är en bra hjälp.

Kolla på VMS Hemsida och VMS Facebooksida där vi lägger ut information, tips mm. Vi publicerar gärna en och annan släktberättelse. Varför inte vara med och bidraga med en av Dina berättelser?
Botanisera gärna på hemsidan. Där finns mängder av intressanta länkar och reportage från tidigare föreläsningar.

Kom med på ”Digitalt Öppet hus” via Facebook-gruppen ”Vi som släktforskar i Västra Mälardalen”. Gruppen är öppen för alla medlemmar. Där kan du få hjälp av cirkelledarna och våra medlemmar med att tyda text, svar på frågor du funderar på, tips om källor och analysmetoder mm.

Handla och läs släktforskarlitteratur! Det går fortfarande utmärkt att beställa handböcker och hjälpmedel mm via vår kassör Sven Edman.

Använd telefon, sms, e-post för att hålla kontakt! Att sitta själv hemma kan bli jobbigt i längden. Tveka inte att ringa dina släktforskarkompisar och föreningens ledare och funktionärer. Alla uppskattar vi absolut att Du hör av dig.

Caritha Fredricson på Studieförbundet Vuxenskolan i Köping håller på att undersöka om de snabbt kan få till digitala studiecirklar. Hon tipsar samtidigt om deras Facebooksida ”Studieförbundet Vuxenskolan Västmanland” och särskilt om inlägget som heter "Vi kommer till er". De kommer att köra en live underhållning med Johan Ljungkvist på torsdag kl. 13.30 via den sidan.

Tillsammans håller vi släktforskarflaggan högt! / Styrelsen och våra ledare